Informatie

Informatiegidsen

Het Sociaal Wijkteam beantwoordt vragen over Wonen, Welzijn, Zorg, Vervoer en Financiën. Hieronder vindt u de gidsen die nog zijn gemaakt door Loket Haarlem in 2016 en die gericht zijn op Haarlem. In een volgende uitgave van deze gidsen is ook de informatie van de gemeente Zandvoort verwerkt.

Wonen

Het zoeken van een huis, aanpassingen in huis omdat u ouder wordt of een handicap heeft, hulp bij klussen in en rondom huis, hulp bij verhuizen, boodschappen, eten en het huishouden.
Informatiegids Wonen (pdf)

Welzijn

Wanneer u een maatje zoekt of iets wilt ondernemen. Samen eten met anderen, meer bewegen of een cursus volgen. Een vakantie voor mensen met een beperking en wanneer u psychische klachten heeft gehad. Of wanneer u graag beter wilt leren schrijven en lezen.
Informatiegids Welzijn (pdf)

Zorg

Het regelen van zorg thuis of ergens anders. Wat gemeente en rijksoverheid voor u kunnen doen en wat u zelf kunt doen. Waar u moet zijn voor ondersteuning als u een beperking hebt of psychische klachten. Bij vragen over opvoeding en als u zorgt voor een gezinslid. Wat moet er gebeuren als er veel zorg nodig is.
Informatiegids Zorg (pdf)

Vervoer

Openbaar vervoer, rijbewijskeuringen en reizen als u een beperking hebt voor korte en langere afstanden. Het regelen van voorzieningen als een vergoeding, parkeerkaart en rolstoel of scootmobiel.
Informatiegids Vervoer (pdf)

Financiën

Hulp bij aanvragen van financiële regelingen voor mensen met een minimuminkomen of hoge zorgkosten. Het regelen van administratie en leren hoe een computer te gebruiken.
Informatiegids Financiën (pdf)

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Informatie cliëntondersteuning  (pdf)

Wij wijzen u de weg:

  • De juiste informatie
  • De juiste instelling/organisatie
  • De juiste persoon
  • De juiste regeling
  • Het juiste formulier
Print pagina